Om L&P Nierenburg AB

Om företaget

L&P Nierenburg AB är verksamma inom skobranschen sedan 1968. Bolaget grundades av Lennart Nierenburg under namnet L Nierenburg Agenturer AB. Han hade då varit verksam inom skobranschen i 18 år och var väl insatt i branschen och  introducerad hos såväl svenska detaljister som utländska leverantörer.

1978 började Lennart Nierenburgs son, Peter Nierenburg i bolaget som då ändrade namn till L&P Nierenburg AB. 1997 övertog Peter Nierenburg verksamheten i sin helhet. Lennart Nierenburg var dock verksam ända fram till 2002.

Bolaget är familjeägt och har växt från att vara ett enmansföretag till att idag att vara 13 anställda och omsätta närmare 130 mkr. L&P Nierenburgs huvudsakliga marknad är den Skandinaviska, men företaget är även verksamt och säljer skor i flera länder inom EU.

Varuinköpen sker till största del från Indien, Fjärran Östern och Europa.

Affärsidé

Vår affärsidé är att erbjuda våra kunder skor av hög kvalité till rätt pris och i rätt tid. Vår tanke är att bra skor inte behöver vara dyra.

Vi erbjuder allt från bas till senaste mode, från festskor, till sköna promenadskor. Vi har både barn, dam och herrskor. I detta omfattas alla typer, från tygskor till vattentäta vandring/jaktkängor från Graninge.

Affärsetik

Genom kontinuerliga besök hos våra leverantörer, såväl våra europeiska som våra utomeuropeiska,
försäkrar vi oss om att respektabla miljö- och säkerhetskrav upprätthålls, samt att fabrikerna inte använder barnarbetare.

Vår policy är att arbeta för ärlighet och respekt såväl inom företaget såsom mot kunder, leverantörer och övriga intressenter. Ett korrekt uppträdande anser vi vara mycket viktigt för bolagets trovärdighet.